Hulp nodig? Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact op via:

Kickbiketocht door Tuindorp ’t Lansink met gids

Arrangement inclusief:
  • Bezorgen/ophalen in Hengelo bij NS Station
  • Kickbike tocht (2 uur)
  • Gids
  • Travelbag met kaas/worst en blikje drinken
€ 25,50 per persoon

Kickbiketocht door Tuindorp ’t Lansink: Tuindorp ’t Lansink heeft de oudste bebouwing van de vier woonbuurten. Met ruim driekwart vooroorlogse woningen uit het jaar 1950. Alleen dit al is erg interessant om te zien. Ontdek nu de geschiedenis en stap op de kickbike, de gids neemt je mee naar de mooiste plekjes in Hengelo.

Tuindorp ’t Lansink

Tuindorp 't Lansink

Tuindorp ’t Lansink herken je aan de mooie hofjes met arbeiderswoningen, de grote zwemvijver, brede stoepen en het vele groen in de wijk. Kickbike door de wijk en je hebt het gevoel dat je terug gaat in de tijd. Denk hierbij aan vooroorlogse woningen en de oude fabrieken bijvoorbeeld de machinefabriek van Stork. Tuindorp beschikt ook over een plein, wat vernoemd is naar Stork sr. als C.T. Storkplein. Op het plein hebben ze ook een hotel gebouwd. Het hotel diende om buitenlandse gasten van het bedrijf in onder te brengen. Het hotel bestaat nog steeds en heeft nu de naam gekregen ‘Hotel Tuindorp ’t Lansink’. Hotel Tuindorp ’t Lansink is een oud begrip in Hengelo. De tuindorp is sinds 2003 een beschermd stads- en dorpsgezicht.

Kickbiketocht door tuindorp

Kickbiketocht door Tuindorp

Een kickbiketocht door Tuindorp ’t Lansink is erg leuk om te doen! Er zijn vele bezienswaardigheden te zien. Zo kun je denken aan het Museum Hengelo: waar je de geschiedenis van Hengelo pas echt beleefd. De bibliotheek: in 1928 gebouwd maar tegenwoordig wordt de bibliotheek gebruikt als kerk. Hofje Lansinkweg: hier staan 10 arbeiderswoningen wat in 1911 werd gebouwd, bekijk de punt en de rood witte beschildering van de luiken. C.T. Storkplein: Het plein is tussen 1911 en 1929 gebouwd, met daarbij een overdekte winkelgalerij en aan de andere kant een complex van twee winkelhuizen. Als laatste is het Tuindorpbad: een vijver die sinds 1922 een zwemvijver is geworden. Herleef het gevoel van de twintiger jaren en neem snel een kijkje.

Kortom: In Tuindorp Hengelo is nog zoveel meer te bekijken, hier kom je tijdens de kickbiketocht zelf achter! Boek dit geweldige arrangement met je vrienden, collega’s of familie en beleef een geweldige dag met veel plezier.

Alternatief

Ga je liever met een ander vervoersmiddel op pad door Hengelo? Dat kan natuurlijk ook! Wij van Actief Twente hebben hiervoor genoeg keuze, zoals een solex, scooter, fiets, E-bike, elektrische loopfiets of een tandem. Vraag ons gerust om meer informatie!

Boeken en meer informatie

Neem een optie of reserveer dit arrangement door onderstaand formulier in te vullen.